Umeälvssimmet 2017 genomfört!

Umeälvssimmet 2017 genomfört!

Då var årets upplaga av Umeälvssimmet genomförd! 20 damer och 17 herrar (varav flertalet ungdomar) kom till start i ett gråmulet Umeå med lite duggregn. Det var lite ruggigt i luften, men älven var desto varmare, närmare 18 grader och riktigt skön att simma i.

Foto: Adrian Bengtson

Istället för separat start för ungdomsklassen som det först var tänkt kördes av praktiska skäl gemensam start, både för underlätta eltidtagningen och för att det bara 6 st anmälda till ungdomsklassen, då flera ungdomar ändå valt att anmäla till huvudklasserna, för att få bättre motstånd.

Foto: Urban Bengtson

Eltiden var också en nyhet för i år och den fungerade bra. Mattor som registrera eltiden hängde över vattenytan och simmarna fick höja armen med chipet mot mattan när de passerade målgången.

Fjolårssegraren Adrian Bengtson (Umeå simsällskap) var först i mål på tiden 20:53.34 före tvåan Klas Wiréhn (YO Running Club) på 21:15.69 och trean Lars Mattsson (Stöcke TS Järnet) på 21:50.65.

Foto: Monica G Engström

Den häftigaste kampen bjöd Astrid Gustafsson och Ingrid Sälg på när de gjorde upp segertiteln i damklassen, endast tre ynka hundradelar skiljde dem åt, tur vi hade eltid i år!

Foto: Monica G Engström

Segrade gjorde till slut Astrid Gustafsson (Umeå simsällskap) på tiden 21:53.94 medan Ingrid Sälg (Umeå simsällskap) fick 21:53.97. Trea i damklassen blev Ingrid Lindelöw Berntson (Umeå simsällskap) på 23:03.15.

Foto: Monica G Engström

Samtliga resultat finns nu på hemsidan samt bildgalleri och ett antal videoklipp att se från start och mål.